Actualiteit.

Mijn nieuwe websites:

www.haptotherapie-arnhem.nl

of

www.geekebooij.nl

 

Voel zelf de ernergie als je het landgoed op komt, geniet van de vogels en de planten, voel de sfeer in het mooie pand en kom tot rust onder mijn handen. 
 

Een bezoeker  zei:

"ik wil hier wel elke dag naar de haptonoom".

 

Veldman F. - Levenslust en Levenskunst, zin, inhoud en betekenisverlening
aan het persoonlijk leven binnen de menselijke samenleving


Frans Veldman, onderzoeker in levenswetenschappen, grondlegger van de Haptonomie, de ‘wetenschap van de affectiviteit', biedt in dit boek de vruchten aan van zijn omvangrijke klinische en ontologische ervaringen, gedurende meer dan 65 jaar.


Sinds de auteur de extreme omstandigheden van de Tweede Wereldoorlog heeft ervaren -zowel de onmenselijkheid van de Shoah als de goedheid van de mensen- besefte hij hoe belangrijk de rol van het gevoelsleven en de onderlinge affectiviteit binnen menselijke betrekkingen zijn.

Dit resulteerde in het boek 'Haptonomie'. In dit nieuwe werk komen de meeste onderwerpen uit ‘Haptonomie’ weer aan bod zoals de evolutie van het gevoelsleven, mens worden, innerlijke vrijheid. Sommige teksten zijn veranderd en andere aangevuld.

Nieuw is deel vier: een compendium bedoeld voor studenten en beroepsbeoefenaren en deel vijf: een overzicht van verschillende toepassingen in de gezondheidszorg. Ook nieuw zijn de schematische tekeningen in kleur die de ideeën moeten verduidelijken.


Dit omvangrijke werk met talrijke voorbeelden uit de praktijk, getuigt van de belezenheid en jarenlange praktijkervaring van de auteur. Het werk is mede door het vakjargon niet erg toegankelijk voor de leek of geïnteresseerde lezer, maar duidelijk gericht op mensen die al een bepaalde basiskennis op dit gebied hebben. Het is een must voor wie een studie in de haptonomie volgt. Voor geïnteresseerde leken zijn toegankelijker werken beschikbaar. *

 

Terug naar Links


* Bron: Biblion recensie, S. Roest-Mouissie
‘Levenslust en Levenskunst’ werd door de auteur/grondlegger van de haptonomie gezien als een vervanging van zijn standaardwerk ‘Haptonomie’ uit 1988, aangezien het zijn ervaringen uit zijn totale arbeidzame leven bevat. Frans Veldman leefde, werkte, studeerde en doceerde in de haptonomie tot aan zijn overlijden in 2010.