Actualiteit.

Mijn nieuwe websites:

www.haptotherapie-arnhem.nl

of

www.geekebooij.nl

 

Voel zelf de ernergie als je het landgoed op komt, geniet van de vogels en de planten, voel de sfeer in het mooie pand en kom tot rust onder mijn handen. 
 

Een bezoeker  zei:

"ik wil hier wel elke dag naar de haptonoom".

 

 

Veldman F. - Haptonomie, wetenschap van de affectiviteit

Dit standaardwerk over haptonomie is in 1988 voor het eerst uitgegeven.

De schrijver en grondlegger van de menswetenschap der affectiviteit behandelt zeer gedegen alle aspecten.

In het eerste deel krijgt men zicht op de achtergronden en de basisbegrippen waarin de hapsis, het vermogen het verschil te voelen tussen wat goed doet en wat niet, en te kiezen voor het goede, als oerbeginsel van leven en overleven wordt gezien. De tastzin heeft in dat voelen een belangrijke plaats.

In het tweede deel worden de fundamentele haptonomische fenomenen expliciet gedetermineerd en omschreven.

In het derde deel komen de toepassingen aan bod en wordt de ethische kant benadrukt. In het compendium staan verklarende termen en begrippen met Latijn als referentiepunt. Enkele schematische tekeningen vullen de ideeën goed aan.


De stijl in dit allesomvattende werk is niet zo toegankelijk door de lange zinnen en het vakjargon. Alleen geschikt voor lezers met een psychologische en/of filosofische achtergrond of mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg. En voor wie zich in de wortels van de haptonomie wil verdiepen. Voor geïnteresseerde leken zijn toegankelijker werken beschikbaar. *

 

Terug naar links


* Bron: Biblion recensie, S. Roest-Mouissie