Actualiteit.

Mijn nieuwe websites:

www.haptotherapie-arnhem.nl

of

www.geekebooij.nl

 

Voel zelf de ernergie als je het landgoed op komt, geniet van de vogels en de planten, voel de sfeer in het mooie pand en kom tot rust onder mijn handen. 
 

Een bezoeker  zei:

"ik wil hier wel elke dag naar de haptonoom".

Dieuwke Talma - Het lichaam als verhaal, haptonomie in het dagelijks leven

In dit boek wordt in begrijpelijke taal uitgelegd wat haptonomie is.

In de haptonomie wordt het lichaam vergeleken met een huis. Net als een huis hoort ook het lichaam een plek te zijn waar je je veilig voelt en waar ruimte is om anderen toe te laten. Doordat we elkaar aanraken en aangeraakt worden, kunnen we onszelf voelen en verbinding maken met de mensen om ons heen. Als dat vermogen niet goed is ontwikkeld, is het moeilijk om echt contact te maken en dat heeft invloed op relaties, het werk, seksualiteit en de opvoeding van kinderen.


De auteur laat zien hoe belangrijk lichamelijke aanrakingen zijn voor jong en oud. De voorbeelden van problemen waarmee cliënten naar haar toekomen, zijn zeer herkenbaar waardoor de handelingen van de haptotherapeut een begrijpelijk antwoord vormen op de hulpvraag. Een praktisch boek voor lezers die kennis willen maken met het begrip haptonomie, willen weten met welke klachten ze naar een therapeut kunnen gaan en wat ze als cliënt kunnen verwachten. *

Teug naar Links


* Bron: Biblion recensie, S. Roest-Mouissie